matematykaszkolna.pl
rachunek różniczkowy Martiminiano:
 x2 

dla x≠0
 |x| 
f(x)= 0 dla x=0 Ciągłość funkcji sprawdziłem. Jest ciągła. Ale jak sprawdza się różniczkowalność w punkcie 0?
7 gru 23:54
Martiminiano: Nieaktualne, wpadłem na rozwiązanie. emotka
7 gru 23:58
pigor: ..., z definicji pochodnej jako granicy ilorazu różnicowego funkcji f licząc ją przy Δx→ 0± ...emotka
8 gru 00:00
Blue: Marcin, jak tam przygotowania do matury?emotka
8 gru 00:00
Martiminiano: Próbną z Operonu napisałem na 60%, a nastawiałem się na jakieś 40 Z kolei z podstawy namieszałem w ostatnim zadaniu ze stereometrii i upragnione 100 przeszło obok nosa . Ale niedługo piszemy próbną z CKE i mam nadzieję, że się poprawię emotka Ty widzę cały czas ambitnie, oby tak dalej emotka
8 gru 00:10
Martiminiano: Kończę w szkole program z biologii i geografii, wtedy będę mógł poświęcić już cały czas na matematykę, udało mi się dogadać w ten sposób z nauczycielami emotka
8 gru 00:12
Blue: No to też ładnie, ale powiem Ci, że jakby nam taką rozszerzoną zafundowali w maju jaka była z Operonu to byłabym bardzo zadowolonaemotka Praktycznie miałam problem tylko z zadaniem z planimetriiemotka
8 gru 00:25
Martiminiano: Poziom nie był wygórowany, to fakt emotka. Ale jeszcze sporo pracy przede mną, żeby opanować choćby większość zagadnień. Ale do maja jeszcze sporo czasu, mam nadzieję, że dam radę. emotka
8 gru 00:28