Pochodna
GallAnonim: Dobry wieczór
Oblcizyć i przesdtawić w najprostszej postaci pochodną funckji
y=sin√x
7 gru 23:04
GallAnonim: Jakas podpowiedź chociaż

?
7 gru 23:25
Eta:
| | 1 | | cos(√x) | |
y' = cos(√x)* |
| = |
| |
| | 2√x | | 2√x | |
7 gru 23:27
GallAnonim: O dziekuje
| | 1 | |
cos(√x) rozumiem ale czemu jest |
| ? |
| | 2√x | |
7 gru 23:29
GallAnonim: a pochodna z √x tak?
7 gru 23:30
Eta:
Pochodna funkcji złożonej
y= sin(u) , u=
√x
| | 1 | |
y'= cosu*u' = cos(√x)*(√x)' = cos(√x)* |
| |
| | 2√x | |
7 gru 23:32
GallAnonim: Czyli użyła Pani wzóru f`(g(x))g`(x) ?
7 gru 23:32
Eta:
Tak
7 gru 23:34
GallAnonim: Dziekuje bardzo
a ja sie trudziłem innym wzorem , no cóż bede wiedział na przyszłość
7 gru 23:35
Eta:
Powodzenia
7 gru 23:37