prawdopodobienstwo
prawdopodob: Rzucamy 3−krotnie kostką. Oblicz prawdopodobieństwo ,że suma otrzymanych oczek jest większa od
16, wiedząc, że w pierwszym rzucie wypadła 6 ( 6 oczek ).
Ciągle wychodzi mi 1/6...
7 gru 22:19
prawdopodob: Ω=36, bo 2 rzuty
wyniki które spełniają ( suma oczek >16 ) {(6,5,5) , (6,5,6) , (6,6,6) , (6,6,5)}.
A(moc) = 4
P(A)=1/9 tym razem
7 gru 22:22
prawdopodob: Jakby wykluczyc ten (6,5,6) , bo sie dubluje to by wyszło tyle ile trzeba . Ale z jakiej racji?
Wynik się dubluje , ale to inne kostki

nie wiem sam
7 gru 22:30
prawdopodob: pomoze ktos?
7 gru 22:37
prawdopodob: ?
7 gru 22:52
Eta:
(6,5,5) −−− odpada bo 6+5+5=16 nie jest >16
7 gru 23:25