matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fdsfdsf
kasia96:
Rozwiązać równanie 1. 5*4
1−cos
2
x
− 7*2
sin
2
x
=6 2. 2*2
−sin
2
x
+1 =*2
1−cos
2
x
7 gru 21:31
PW:
1. Wystarczy zauważyć, że 1−cos
2
x = sin
2
x, a więc pierwszy składnik ma postać 5·2
2sin
2
x
= 5·(2
sin
2
x
)
2
7 gru 21:45