wektory 3r
Joanna: Oblicz pole równoległoboku rozpiętego na wektorach : v=[1,−2,1] i u=[2,−2,1]
dodam że obliczyłam to zadanie dwoma sposobami ale niestety są to dwa różne wyniki zależy mi
tylko na podaniu odpowiedniego wyniku
7 gru 19:59
daras: to podaj swoje 2
7 gru 20:04
Joanna: 1) 6 − liczyłam z dł wektorów nast cosα sinα
2)wg macierzy ze wzoru na iloczyn wektorowy i wyszło mi √3
7 gru 20:10
Joanna: sorki √5 to druga odp
7 gru 20:11
daras: ≈ 2,24
7 gru 20:36
Mila:
i j k
1 −2 1
2 −2 1
v→x u→=j+2k
P▱=√12+22=√5
7 gru 21:19
daras: i to włąsnie napisałem
8 gru 12:43
Mila:
Wiem.
8 gru 15:53