matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć przedziały monotoniczności funkcji:
Hehe:
Znaleźć przedziały monotoniczności funkcji: f(x)=x−3
3
√
x
Df=R f'(x)=1−(1/
3
√
x
2
) Jak z tego obliczyć dziedzine oraz przyrownac do 0? Pozdrawiam
7 gru 19:24