jakieś zaćmienie
Saizou :
granica funkcji: mam znaleźć granicę funkcji
2x dla −2<x<1
x= 1 dla x=1
x+1 dla 1<x<2
w punkcie 1
czyli badam granicę prawostronną i lewostronną w punkcie x=1, czy po prostu jest to 1
7 gru 19:22
Saizou :
7 gru 19:42
Saizou : up...
7 gru 20:10
Godzio:
Granica lewo i prawostronna jest równa 2
7 gru 20:14
Saizou :
czyli granica w x=1 jest 2

bo jakieś zaćmienia mam
7 gru 20:20
jakubs: tak
7 gru 20:21
Godzio:
Tak. (popatrz na definicję Heinego − dla każdego ciągu x
n różnego od x
0 − to może rozwieje
wątpliwość (mnie też takowa naszła

) )
7 gru 20:23
Mila:

Nie jest ciągła
f(1)=1
lim
x→1f(x)=2≠1
7 gru 20:30
Saizou : dzięki wielkie xd
7 gru 20:33