matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenie
Sabina:
Rzucamy kostką do gry i monetą. Oblicz prawdopodobieństwo,że wyrzucimy orła i co najmniej 2 oczka.
7 gru 19:01
Janek191:
Np. I Ω I = 6*2 = 12 A = { (O,2),( O,3),( O,4),(O,5),(O,6)} I A I = 5
5
P( A) =
12
===========
9 gru 09:39