matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz. POMOCY PILNE
tokarka:
2
x
−2
x−4
=15
7 gru 18:19
===:
1
2
x
−
*2
x
=15
16
15
*2
x
=15 2
x
= .... x= ....
16
7 gru 18:23
Janek191:
2
x
− 2
−4
*2
x
= 15
1
2
x
−
*2
x
= 15 / * 16
16
16*2
x
− 2
x
= 15*16 15 *2
x
= 15*16 / : 15 2
x
= 16 x = 4 =====
7 gru 18:23