matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz błąd względny
Mikołaj:
Wartość teoretyczna = −0,24752 Wartość zmierzona = −4,49634 Czy mógłby to ktoś obliczyć i dać wynik oraz sposób liczenia? Liczyłem kilka razy i błąd względny wychodzi mi grupo ponad 100%.. Z góry dziękuje
7 gru 18:15
Mikołaj:
pomoże ktoś?
7 gru 18:48
Mikołaj:
Ok dzięki
7 gru 19:34
Gray:
|−0,24752+4,49634|
=...
0,24752
7 gru 21:27