matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy...
olaaaa:
log(x−3)= −1
7 gru 18:05
Krystek:
10
−1
=x−3
7 gru 18:08
Janek191:
x − 3 > 0 ⇒ x > 3 log ( x − 3) = − 1
1
log ( x − 3) = − 1 log 10 = log 10
−1
= log
10
więc x − 3 = 0,1 x = 3,1 =====
7 gru 18:09