matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek wielomianu
Archy:
jednym z pierwiastków wielomianu w(x)=x
3
+mx
2
+nx+2 jest liczba 1. Reszta z dzielenia wielomianu w(x) przez dwumian x+1 jest rowna 4. Oblicz współczynniki m i n.
7 gru 18:05
Janek191:
W(1) = 0 W(− 1) = 4
7 gru 18:08