matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje wykładnicze- miejsce zerowe
Patrycja:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)=8*(
1
4
)
x−2
−1
7 gru 17:28
52:
f(x)=0
7 gru 17:29
Krystek:
1
8*(
)
x−2
−1=0
4
7 gru 17:36
Janek191:
1
1
(
)
x − 2
=
4
8
(2
−2
)
x − 2
= 2
−3
2
− 2x + 4
= 2
−3
7 gru 18:34