matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
Olgaaa:
Do sprawdzenia
1
Oblicz wartość funkcji g, gdzie g(x)=f(−3x) dla argumentu
. Wynik przedstaw w postaci:
9
a+b+
3
√
c
. f(x)=3
x
+1 To zrobiłam tak, że: g(x)=3
−3x
+1
1
1
1
a to zapisałam w postaci
+
+
3
√
2
2
3
Czy to jest poprawnie?
7 gru 13:46
Olgaaa:
?
7 gru 14:48