matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Rafal:
jeżeli mamy taki przykład ln
4
x to co robimy z tą potęgą?
7 gru 13:43
Janek191:
f(x) = ln
4
x = ( ln x)
4
więc f'(x) = 4*( ln x)
3
*( ln x)' =
7 gru 13:51
J:
4ln
3
x
f'(x) =
x
7 gru 13:56