Trapez opisany na okregu
Magda: Podstawy trapezu prostokątnego opisanego na okręgu maja długości 4cm i 8cm. wysokość tego
trapezu jest równa:


?
7 gru 13:05
7 gru 13:08
Magda: Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie

oczywiście próbuje sama kombinować ale jak nie
wychodzi to wole zapytać jak powinno byc zeby nie popełniac błędu
7 gru 13:13
7 gru 13:51
7 gru 14:00
Kacper:
szydło z worka
7 gru 14:02
Magda: Wychodziło mi 4√3 a powinno 513
7 gru 14:12
Magda: 
7 gru 15:09
daras: a mi wyszło ≈ 3 ale liczyłem w pamięci
7 gru 15:46
Magda: To cos nie tak
7 gru 15:53
Bogdan:

h + c = 4 + 8 ⇒ c = 12 − h
h
2 + 16 = (12 − h)
2 ⇒ h = ...
7 gru 16:28
melonik lol:

szybkiet aut
24 wrz 07:50
janek191:
Artyści zainteresowali się matematyką ?
24 wrz 08:48