Oblicz pochodne następujących funkcji
mała_ujocik: Witam serdecznie, potrzebuję pomocy przy trzech zadaniach z pochodnej.
1) f(x)=xtg(x)
2) f(x)=arctg({x2}/{x+1})
3) f(x)=ln(ex+√1+ex)
7 gru 12:54
mała_ujocik: POPRAWKA
Oblicz pochodne następujących funkcji
mała
ujocik: Witam serdecznie, potrzebuję pomocy przy trzech zadaniach z pochodnej.
1) f(x)=x
tg(x)
3) f(x)=ln(e
x+
√1+ex)
7 gru 12:58
lewy z matmy: Siemanko, potrzebuję pomocy przy pochodnych, jakby ktoś był skłonny pomóc to będę bardzo
wdzięczny
1)f(x)=(5x
2−1)e
3arcsin x2
3)f(x)=ln(e
x+
√1+ex)
4) f(x)=x
tg(x)
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję
7 gru 13:56
J:
1) f(x) = x
tgx = e
tgx*lnx
| | lnx | | tgx | |
f'(x) = etgx*( |
| + |
| ) |
| | cos2x | | x | |
7 gru 14:04
J:
...źle napisałem ... f'(x) = xtgx(.........) ... nawias jak wyżej...
7 gru 14:07