matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ggg
Magda:
Ciąg (a
n
) jest określony rekurencyjnie: a
1
=4 a
n+1
=
1
2
{a
n
}
2
−4n dla n≥1
7 gru 12:16
Magda:
Czwarty wyraz tego ciagu jest równy:
7 gru 13:02
Gray:
Nie umiesz podstawić do wzoru?
1
a
4
=
a
3
2
− 16
2
7 gru 13:17