matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F(5X)
xyz:
Funkcja liniowa , która dla każdego rzeczywistego x spełnia warunek:f(5x) = 3f(x) + 1to: (a)f(x) = 2 . (b)f(x) = 2x+ 1 (c)f(x) = 3x+ 2 (d)f(x) =−0,5 UWAGA! MOŻE BYĆ WIECEJ NIZ JEDNA POPRAWNA ODPOWIEDŹ !
7 gru 11:12
Godzio:
D
7 gru 11:25