matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica funkcji
52:
Witam. Zrobiłem zadanie, ale nie jestem pewien czy dobrze tu jest skan rozwiązania wraz z treścią zadania
http://zapodaj.net/39832968e6395.jpg.html
6 gru 19:43
Gray:
b) źle.
6 gru 19:45
52:
Co jest źle,bo zielonego pojęcia nie mam .. ?
6 gru 19:45
Gray:
sgnx
−1
Dla x→0
−
:
→
= +
∞
x
0
−
6 gru 19:46
kyrtap:
zapomniałeś 0
−
i 0
+
w b)
6 gru 19:46
52:
dobra czyli
sgnx
1
dla x−>0
+
=
=+
∞
x
0
+
Tak ?
6 gru 19:48
Gray:
Tak.
6 gru 19:49
52:
Dzięki
6 gru 19:49