ciągi
filipooo: rozwiąrz równanie x2+x3+x4+...=43
w któryme lewa strona hest suma nieskonczonego ciągu geometrycznego
6 gru 18:41
Eta:
a
1=x
2, q=x i x≠0 i |q|<1 ⇒
q∊(−1,1) \ {0}
| | x2 | | 4 | |
Rozwiąż równanie : |
| = |
| dla x∊(−1,1) \ {0} |
| | 1−x | | 3 | |
..................
6 gru 19:21
Eta:
No i znów
Janek popsuł
klocki
6 gru 19:22
Eta:
Sorry
Janek 
...( ale niech
filipooo przynajmniej sam dokończy
6 gru 19:25
Janek191:
Już pewnie odpisał
6 gru 19:26
Eta:
Popraw się na przyszłość! i nie pisz gotowców !
Zostaw coś dla ....
lenia, by dokończył
6 gru 19:28
Janek191:
Leń powinien nauczyć się ortografii
6 gru 19:30
filipooo: ok nie widzialem gotowca. co do zadania to do tego momentu doszedlem sam. dalej problem mam .
ale sprobuję podejsc do tego jeszcze raz gdyż siedzę nad zadankami juz sporo czasu i moja
głowa nie myśli. co do słowia ,, rozwiąrz" to przez przypadek.
6 gru 21:54
filipooo: nie wiem czemu nie zrobilem tego... musialem cos pomylic po wielu zadaniach i zacząłem
dowodzić ze jest to ciąg geometryczny...
6 gru 21:55