matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
Archy:
√
8
miejscem zerowym funkcji f(x)=
√
2
x−
jest liczba...?
4
6 gru 15:01
J:
√
8
rozwiąż równanie:
√
2
x =
4
6 gru 15:06
Archy:
4
√
2
x=
√
8
8
x=
32
6 gru 15:12
52:
Mi wyszło inaczej
6 gru 15:14
Archy:
bo ja zrobiłem źle
jak tobie wyszło?
6 gru 15:15
52:
1
x=
2
6 gru 15:15
J:
.. i skróć ...
6 gru 15:15
J:
1
... tak ..x =
..
2
6 gru 15:16
Archy:
jak to zrobiłeś ze
1
2
?
1
bo taka ma byc odpowiedź a mi wyszło
4
6 gru 15:17
J:
√
8
1
1
1
x =
=
*
√
4
=
*2 =
4
√
2
4
4
2
6 gru 15:18
52:
Albo 4
√
2
x=
√
8
4
√
2
x=2
√
2
4x=2 2x=1
1
x=
2
6 gru 15:21