matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wymierna
Ewcia :
Hey
Mam wielką prośbę. Czy ktoś mi pomoże rozwiązaniem tego zadania? Dla jakich wartości parametru
m
wykres funkcji
f(x)= 2x + m
ma dwa punkty wspólne
x
z hiperbolą o równaniu
g(x) =
?
x + 3
18 lis 13:41
BiebrzaFun :
x
2x + m=
x≠−3
x+3
(2x + m)*(x+3)=x 2x
2
+(5+m)x+3m=0 Δ=..... i Δ>0
18 lis 14:25