matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
biol:
Wiadomo, ze funkcja kwadratowa f(x) = x
2
+ mx + 1 osiaga najmniejsza wartosc dla argumentu rownego 6. Oblicz m.
6 gru 11:09
J:
−m
x
w
=
= 6 ⇒ − m = 12 ⇒ m = − 12
2
6 gru 11:11