stereometria
lolek: Płaszczyzna przechodząca przez przekątną dolnej podstawy i jeden z wierzchołków górnej podstawy
graniastosłupa prawidłowego czworokątnego odcina od tego graniastosłupa ostrosłup o polu
powierzchni całkowitej równym S.Kąt między ramionami trójkąta równoramiennego otrzymanego w
przekroju ma miarę α.Oblicz pole powierzchni całkowitej tego graniastosłupa.
5 gru 23:29
dero2005:
d
2 = 2s
2 − 2s
2cosα
s =
√a2 + h2
d = a
√2
6 gru 08:14
lolek: To wiem , mam problem z wyliczeniem pola tego graniastoslupa(wychodzi kosmiczny wynik).
6 gru 09:56