potrzebuję pomocy
myszka2580:
516+257
a= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
26x 512
b=(4√2−2√3)(4√2+2√3)
porównaj liczby :
a−1 i b−1
oraz
ab i ba
5 gru 22:53
myszka2580: proszę o jakieś wskazówki
5 gru 23:00
Eta:
Co tam "robi" x w mianowniku?
5 gru 23:04
myszka2580: to oznacza mnożenie
5 gru 23:04
Mila:
| | 516+(52)7 | | 516+514 | |
a= |
| = |
| = |
| | 26*512 | | 26*512 | |
| | 514*(52+1) | | 52*26 | |
= |
| = |
| =52=25 |
| | 26*512 | | 26 | |
5 gru 23:05
Mila:
b=(4√2)2−(2√3)2=
=16*2−4*3=... dokończ
5 gru 23:07