matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkk
myszka2580:
a= U{ 5
1
6
+25
7
}U{ 26x5
1
2
} b=(4√2−2√3)(4√2+2√3) porównaj liczby : a
−
1
i b
−
1
oraz a
b
i b
a
5 gru 22:47
Ditka:
5
16
+25
7
5
16
+5
14
5
14
(5
2
+1)
a=
=
=
=5
2
=25
26*5
12
26*5
12
26*5
12
b=(4
√
2
)
2
−(2
√
3
)
2
=16*2−4*3=20 i porównać
5 gru 23:02