wyrażenia
myszka2580: Dane jest wyrażenie
| | x3−2x2−3x | |
w(x)= |
| |
| | x6+18x4+81x2 | |
przekształć to wyrażenie do postaci ułamka nieskracalnego
5 gru 22:13
Ditka:
| | x(x2−2x−3) | | (x+3)(x−1) | |
w(x)= |
| = |
| |
| | x2(x4+18x2+81) | | x(x2+9)2 | |
5 gru 22:23
myszka2580: i to już koniec


/
5 gru 22:33
myszka2580: to już serio rozwiązane zadanie ,?
5 gru 23:06
Olgaaa: tak
5 gru 23:30
Bogdan:
Trzeba poprawić wynik
5 gru 23:37
myszka2580: tzn
5 gru 23:48
Bogdan:
To znaczy, że trzeba poprawić, bo ten podany przez Ditkę nie jest poprawny. Sama
myszko możesz to zrobić
6 gru 00:24
Ditka:
rzeczywiście mój błąd, w liczniku powinno być odwrotnie
6 gru 00:48