równanie
myszka2580: rozwiąż równanie
proszę o pomoc
5 gru 22:10
kyrtap: proponuję dziedzinę wyznaczyć
5 gru 22:11
52: a jak już wyznaczysz dziedzine
5 gru 22:12
myszka2580: D: x=−1 i x=2
5 gru 22:14
52: Gut !
5 gru 22:14
myszka2580: i to wszystko ?
5 gru 22:17
52: ajjj ciężko to widzę
dalej dasz sobie radę...
5 gru 22:18
5 gru 22:21
Bogdan:
Nie "Gut" w sprawie dziedziny, bo D: x∊R\{−1, 2},
mówiąc inaczej x≠−1 i x≠2, zapis: D: x = −1 i x = 2 jest błędny
5 gru 22:25
myszka2580: dziękuję
5 gru 22:32
52: Bogdan faktycznie

Przepraszam myszka2580
Nie wiem czemu ale tam widziałem ≠
5 gru 22:34
Bogdan:
| | 4 | |
Liczba − |
| myszko nie jest rozwiązaniem tego równania |
| | 3 | |
5 gru 22:44
myszka2580:
8
−
7
5 gru 22:49