paulina: narysuj wykres funkcji f(x) = |x-1| + 3 określonej dla x ∈R a nastepnie na jego podstawie
podaj liczbe rozwiazan rownania f(x) = m w zaleznosci od parametru m . (wykres funkcji
narysowałam , chodzi mi o druga część zadania )
19 paź 14:02
kama: a więc m to jest prosta (m=y) chodzi tutaj o to, że spr dla jakiego y są rozwiązania.
Wykres w Twoim przypadku, to to litera W tak, więc np dla m=3 są dwa rozwiązania
19 paź 14:18
paulina: wiec mam jedak zly wykres biorąc na x liczby ujemne zmieniamy x-1 na -(x-1) a biorac
dodatnie pozostawiamy x-1 ?
19 paź 20:16