matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
marek:
Wyznacz wzór funkcji wykładniczej y=a
x
wiedząc że do jej wykresu należy punkt P(−
1
2
,7))
5 gru 13:35
J:
1
1
7 = a
−1/2
⇔ 7 =
⇔ 7 =
.. i oblicz a ..
a
1/2
√
a
5 gru 13:56