składanie funkcji
paweł: Dane są dwie funkcje:
f(x)={ x dla x≤0 i 2x+3 dla x < 0
oraz funkcja
g(x)={ x2 dla x <3 i −x−2 dla x≥3
Mam takie pytanie jaka będzie dziedzina funkcji g(f(x)) czyli złożenia funkcji g z f
5 gru 13:25
Saizou :
f nie jest funkcją
5 gru 13:27
paweł: Właśnie już poprawiam:
Dane są dwie funkcje:
f(x)={ x dla x≤0 i 2x+3 dla x >0
oraz funkcja
g(x)={ x2 dla x <3 i −x−2 dla x≥3
Mam takie pytanie jaka będzie dziedzina funkcji g(f(x)) czyli złożenia funkcji g z f
5 gru 13:31
J:
...pomylił znak nierówności...
5 gru 13:31
J:
.. o właśnie..
5 gru 13:31