Rozwiąż równanie różniczkowe:
tabicia: Rozwiąż równanie różniczkowe:
x √3+y2 + y √3+x2 (dy/dx) =0
Proszę o pomoc bo nie wiem czy coś źłe robię czy rozwiązanie tego równania w zestawie jest złe
Bo mi wyszło ze jest to y= +− (1/2) ln | x+ | x2 + 3| | + C a powinno wyjść inaczej.
5 gru 13:07
J:
..a jak to równanie zakwalifkowałeś/aś..?
5 gru 13:23
tabicia: To jest zadanie z rozdziału równań rózniczkowych o zmiennych rozdzielonych
6 gru 14:55
J:
..to jest równanie różniczkowe zupełne ...
P(x,y)dx + Q(x,y)dy = 0
6 gru 14:58