?
monia7625: rozwiąż równanie
3x2 −x=0
5 gru 01:06
Piotr:
wyciagnij x przed nawias
5 gru 01:07
monia7625: x(3x−1)
5 gru 01:09
Piotr:
i co dalej ?
5 gru 01:13
monia7625: x=0 ∧ 3x−1=0
3x=1
x=13
5 gru 01:15
monia7625: pisać jeszcze że x∊{0;13}?
5 gru 01:16
Piotr:
lub a nie i . ⋁− taki oto znaczek
mozesz tak zapisac lub tak
5 gru 01:18
monia7625: a to? tu nie wyciągnę x

x
2−5=0
5 gru 01:20
Piotr:
no razczej nie

wzorek skroconego mnozenia.
5 gru 01:24
monia7625: (x+5)(x−5)=0 ?
5 gru 01:26
Piotr:
a 5*5 = 5
5 gru 01:27
monia7625: no nie
5 gru 01:29
Piotr:
no to popraw
5 gru 01:30
Marcin: monia, a Ty się do czegoś teraz uczysz czy tylko tak dla siebie?
5 gru 01:30
Piotr:
komus pomaga
5 gru 01:31
Marcin: a no ok
5 gru 01:35
monia7625: √5 ?
5 gru 01:37
monia7625: zamiast tych piątek
5 gru 01:37
Marcin:
5 gru 01:38
5 gru 01:39
Piotr:
ale z Ciebie dobra duszyczka monia, ze tak pomagasz
5 gru 01:40
monia7625: nie zgadniesz dla kogo to
5 gru 01:46
Marcin: Moniu jak masz jeszcze jakieś zadania do zrobienia, to nam je podaj, ogarniemy
5 gru 01:46
monia7625: moj szef średnie robi i do mnie po pomoc przychodzi
5 gru 01:47
Piotr:
no nie zgadne

napiszesz dla kogo?
5 gru 01:48
monia7625: żebym chociaż coś z tego miała to ok ale niestety za free też czasami trzeba pomóc
5 gru 01:48
Piotr:
no to niezle

od razu wymus awans
5 gru 01:49
Piotr:
my tez za free pomagamy
5 gru 01:50
monia7625: mam jeszcze takie:
−3X2−13x+10=0
to trzeba Δ i potem x1 i x2 wyznaczyć
dobrze myślę?
5 gru 01:50
Marcin: Ciesz się, że na studia inżynierskie nie poszedł
5 gru 01:51
Marcin: Tak jest, masz racje.
5 gru 01:51
Piotr:
dobrze. ja bym sobie wymnozyl przez (−1) bo nie lubie minusa na poczatku
5 gru 01:52
monia7625: he he całe szczęście<urwanie głowy>
5 gru 01:53
monia7625:
5 gru 01:54
monia7625: a jak delta wyszła mi −252 to x∊∅
5 gru 02:05
Marcin: Tak. Nie masz wtedy miejsc zerowych. O ile to jest równanie.
5 gru 02:21
monia7625: tak jest, dzięki wielkie chłopaki za pomoc,idę do spania w końcu
5 gru 02:24
Marcin: Dobrej nocy
5 gru 02:31