?
monia7625: oblicz wyróżnik trójmianu kwadratowego
y=x2+2x−1
5 gru 00:26
Piotr:
a wiesz co to jest wyroznik ?
5 gru 00:27
monia7625: no właśnie nie, ktoś mnie poprosił o zrobienie kilku zadań,głupio mi było odmówić. Eukację
skończyłam już dawno temu
5 gru 00:29
pigor: ..., miód na moje serce , bo wreszcie ktoś "deltę" nazwał jak należy
5 gru 00:29
Piotr:
najproscie mowiac to delta (Δ)
5 gru 00:30
Marcin: Ktoś nazwał deltę jak należy, nie wiedząc, ze to delta
5 gru 00:30
monia7625: Δ=b2−4ac
Δ=22−4*1*(−1)
Δ=4+4
Δ=8
czy dobrze?
to jest ten wyróżnik?
5 gru 00:38
Piotr:
5 gru 00:40
monia7625: wow coś pamiętam
5 gru 00:40