matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc wyrazenia
barrbara12:
3 pierwiastki szesciennez 729 minus 2 pierwiastki szescienne z27minus 4 pierwiastki szescienne z216
4 gru 23:35
Eta:
3
√
729
=9 ,
3
√
27
=3
3
√
216
=6 3
3
√
729
−2
3
√
27
−4
3
√
216
=........
4 gru 23:49