Liczby rzeczywiste.
Martiminiano: Wyznacz wszystkie pary liczb naturalnych a i b, dla których zachodzi równość a2−b2=24
4 gru 22:42
olala:
(a−b)(a+b)=1*24=2*12=3*8=4*6=6*4=.....
4 gru 22:45
52: (a−b)(a+b)=24
układy równan trzeba bedzie rozwiązać
a−b=1
a+b=24
a−b=2
a+b=12
a−b=4
a+b=6
a−b=3
a+b=8
a−b=8
a+b=3
a−b=6
a+b=4
a−b=12
a+b=2
a−b=24
a+b=1
Musisz rozwiązać te układy równań i z tych których wychodzą dać liczby naturalne, dać odpowiedź

...
Chyba dobrze myślę...
4 gru 22:47
Martiminiano: Myślę, że to dobre rozumowanie

. Dziękuję bardzo.
4 gru 22:50