matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz korzystając z własności potęg:
pepsi.:
oblicz: a) (2
5
*2
4
)
2
/ 2
15
+2 b) 2
6
−2
7
+2
3
/ 2
3
c)14
4
/ 2
5
*7
3
4 gru 22:40
olala:
2
18
a)
+2= 2
3
+2= ........
2
15
2
3
(2
3
−2
4
+1)
b)
= 8−16+1=.........
2
3
2
4
*7
4
7
c)
=
2
5
*7
3
2
4 gru 22:43