trygonometria
xdx: ile to jest cos 22π/4
4 gru 21:05
olala:
| | π | | π | |
cos(6π− |
| )= cos |
| =...... |
| | 2 | | 2 | |
4 gru 21:08
PW: Całkowitą wielokrotność okresu można pominąć.
4 gru 21:08
xdx: raczej sin
4 gru 21:08
xdx: w sin robię to tak 5π+ π2
4 gru 21:10
daras: a może coś ?
4 gru 21:11
xdx: nie coś. Pomyliłem się chodziło o sinus
4 gru 21:12
4 gru 21:17
xdx: No to mam sin
22π/4=11π/2=5π+ π/2
4 gru 21:22
xdx: czyli wychodzi sin π/2 a ma wyjść sin −π/2
4 gru 21:30
olala:
| | π | | π | | π | | π | |
sin(6π− |
| )= sin(3*2π− |
| )=sin(− |
| )=−sin |
| = .... |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
4 gru 21:35
xdx: a no tak 2,5 nie jest całkowita. Dzięki.
4 gru 21:37
olala:
Zawsze rozpisuj na k*2π +α
4 gru 21:38
daras: a czy on to spamięta?
4 gru 22:03
xdx: Czy to miało być śmieszne?
4 gru 22:13