matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną fukcji.
πomz:
Siemka , pomóżcie z pochodnymi ..
↘ ↙ →
3
√
x*
3
√
x
2
← ↗ ↖
4 gru 19:33
AS:
Nie rozumiem zapisu. f(x) = (x*x
2/3
)
1/3
= (x
5/3
)
1/3
= x
5/9
Dalej policz samemu.
4 gru 20:08