matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie wielomianow
lolek2345:
Dane sa wielomiany W(x)=2x4 + 3x3 − 2x2 + x − 1 Q(x) = 4x3 + 6x2+ 2x P(x)=2x oblicz W(x)+Q(x) W(x)−Q(x) W(x)*P(x) Q(x): P(x)
4 gru 18:08
daras:
i co masz problemy z odejmowaniem
4 gru 18:32