Ściany boczne ostrosłupa prawidłowego czworokątnego są nachylone do podstawy pod
SonOreo:
4 gru 17:28
mateusz: Dokończ polecenie
4 gru 17:29
SonOreo: Ściany boczne ostrosłupa prawidłowego czworokątnego są nachylone do podstawy pod kątem 60
stopni. Pole powierzchni całkowitej tego ostrosłupa wynosi 48. Oblicz objętość tego
ostrosłupa.
4 gru 17:30
SonOreo: Nie rozumiem tego zadanka :<
4 gru 17:35
Mila:

α=60
o
a
2+2*a*h=48
a
2+2*a*a=48
3a
2=48
a
2=16
a=4
h=4
W ΔSOE:
H=2
√3
podstaw i oblicz
4 gru 22:50