Klasa abstrackji
Matstud: xRy ⇔ (x−y) | 4 x,y∊ R
[0]={x,y∊ R : (x−y) mod 4 = 0}={0,4,8,...}=4k , k∊Z
[1]={x,y∊ R : (x−y) mod 4 =1}={1,5,9,...}=4k+1 , k∊Z
[2]={x,y∊ R : (x−y) mod 4 = 2}={2,6,10,...}=4k+2 , k∊Z
[3]={x,y∊ R : (x−y) mod 4 = 3}={3,7,11,...}=4k+3 , k∊Z
czy to jest dobrze
4 gru 14:58
Matstud:
4 gru 16:44
PW: [0] = {y∊R: (0−y)|4} i dalej dobrze (te iksy nie mogą występować w definicji reprezentanta, to
on jest iksem)
4 gru 17:06
PW: Właściwie wyraziłem się niejasno: x nie może występować w definicji klasy abstrakcji, rolę x
pełni reprezentant tej klasy..
4 gru 17:11
Matstud: rzeczywiście dziękuje
4 gru 18:01