matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres funkcji
beata:
3
narysuj wykres funkcji f(x) =
+4 i wypisz:zbiór wartości, dziedzinę, miejsca zerowe,
x+2
przedziały monotoniczności, znak funkcji.
4 gru 11:17
J:
3
1) rysujesz: y =
x
2) przesuwasz wykres o wektor v = [−2,4] 3) z wykresy odczytujesz własności
4 gru 11:19