matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomożecie?
Agnieszka:
Wiedząc, że log
3
4=a i log
3
5=b, oblicz log
27
0,8.
17 lis 23:05
Bogdan:
8
4
1
log
27
= log
3
3
=
(log
3
4 − log
3
5) = ....
10
5
3
1
Korzystamy z zależności: log
a
n
b =
log
a
b
n
17 lis 23:15