ostrosłupy
letta: Dany mamy ostrosłup trójkątny. W podstawie mamy trójkąt równoramienny ABC, gdzie
AC=BC= 4{5} (4 pierwiastki z 5) , AB =8. Wysokość ostrosłupa wynosi 12. Krawędzie boczne są tej
samej długości.
Podał długość krawędzi bocznej
4 gru 08:38
dero2005:
Policz promień okręgu opisanego na podstawie(trójkąt równoramienny), trójkąt, którego bokami
są:
Wysokość ostrosłupa, promień okręgu opisanego na podstawie i krawędź boczna jest prostokątny.
Oblicz krawędź boczną z Pitagorasa.
4 gru 10:00
letta: Dzięki
4 gru 13:50