Wielomiany
Dzień Dorby : Reszta z dzielenia wielomianu W(x) przez trójmian kwadratowy x2+x−2 jest równa x+1 . Wyznacz
resztę z dzielenia wielomianu W(x) przez dwumian x+2
3 gru 23:54
Dzień Dorby : bardzo baaardzo proszę o szybkie wyjaśnienie rozwiązania
3 gru 23:55
Dzień Dorby : heeelp
4 gru 00:05
Eta:
x2+x−2=(x+2)(x−1)
w(x)=(x+2)(x−1)*Q(x)+x+1
w(−2)= 0 *(−3)*Q(−2) −2+1= ..= −1 −−− szukana reszta
4 gru 00:09
Eta:
Dobry Wieczór 
pasuje?
4 gru 00:13
Eta:
Żyjesz? tyle było płaczu.... i co?
4 gru 00:31