pochodna
Lukas:
pochodna f(x)=3√x2
f(x)=x2/3
f'(x)=
3 gru 22:47
Eta:
(xn)' = n*xn−1
to
f'(x)=..........
3 gru 22:48
Lukas:
Dziękuję, zapomniałem
3 gru 22:51
Eta:
3 gru 22:52
Lukas:
f(x)=x+3
f'(x)=(x+3)'=(x)'+(3)'=1 ?
3 gru 23:27
Eta:
Jasne jak ..... ( ale się uśmiałam
3 gru 23:32
Lukas:
śmiech to zdrowie
3 gru 23:34
Kiryoku: a to nie będzię tak?
3 gru 23:34
Kiryoku: Esta, a mogłabyś pomóc i mnie? Mam problem z pewną funkcją
3 gru 23:36
Lukas:
Esta hahaha
3 gru 23:42
Eta:
3 gru 23:43
Lukas:
Eta wpadło Ci coś w oko, że tak mrugasz ?
3 gru 23:46
Eta:
Tak.... "taki jeden"
3 gru 23:47
Lukas:
3 gru 23:53
Lukas:
y=3x
5√x
Cały czas wychodzi mi nie poprawny wynik
4 gru 12:44
J:
y = 3*x
11/2
| | 11 | | 33 | |
y' = 3* |
| *x11/2 − 1 = |
| *x9/2 |
| | 2 | | 2 | |
4 gru 12:51
olala:
Piszemy "niepoprawny"
4 gru 12:56
Lukas:
skąd to 11/2 ?
4 gru 15:48
Gamers: z potegii
4 gru 15:56
Lukas:
Ok, dzięki
4 gru 15:57
Lukas:
y=3x
2/5−10x
11/7+4x
1/5+10
2/5
| | 6 | | 1107√x4 | | 4 | |
y'= |
| − |
| + |
| ? |
| | 55√x3 | | 7 | | 55√x4 | |
4 gru 21:49
olala:
Ok
4 gru 21:55
Lukas:
4 gru 21:57
olala:
O sobie tak myślisz?
4 gru 22:01
Lukas:
Nie, wstawiłem tylko tą emotkę bo mi się podoba
4 gru 22:07
olala:
4 gru 22:08
Lukas:
| | 1 | | 6 | | 5 | |
y= |
| − |
| − |
| ? |
| | 2√x | | 355√x3 | | 33√x2 | |
4 gru 22:12
olala:
Popraw ostatni składnik : √x3= x3/2
4 gru 22:14
Lukas:
Dziękuję
4 gru 22:15
Lukas:
y=log
xInx
4 gru 22:20
olala:
Co masz z tą funkcją zrobić?
4 gru 22:31
Lukas:
Cały czas liczę pochodne.
4 gru 22:33
olala:
y'= (logxu)' *u' , u=lnx
4 gru 22:34
Lukas:
<

>
4 gru 22:40
razor: | | ln(lnx) | |
logxlnx = |
| i teraz liczysz |
| | lnx | |
4 gru 22:43
olala:
Też tak można
4 gru 22:44
Lukas:
Ok
4 gru 22:48
Lukas:
z banalnym mam problem
y=10x
−1/5+3x
8−
4*(3x1/2)−1
y'=−2x
−9/5+24x
7− ?
4 gru 23:23
Lukas: ?
5 gru 00:00
Eta:
| | 1 | | 4 | | 1 | | 2 | | 1 | | 2 | |
2* |
| − |
| * |
| = |
| * |
| = |
| *x−1/2 |
| | √x | | 3 | | √x | | 3 | | √x | | 3 | |
| | 2 | | 1 | |
f'(x)= |
| *(− |
| )*x−3/2 +24x7=....... |
| | 3 | | 2 | |
5 gru 00:01
Lukas:
Ok
5 gru 00:06
5 gru 01:21
Lukas: ?
5 gru 14:20
J:
.. a co to jest ..?
5 gru 14:52
J:
...już widzę ... tak ...
5 gru 14:53
Lukas:
Pochodna. Pytam się o koncowy wynik czy to jest równoważne ?
5 gru 14:53
Lukas:
Dziękuję
5 gru 14:54
Mila:
01:21 źle
4√x15=4√x12*x3=x3*4√x3
5 gru 16:27
Lukas:
czemu źle ?
6 gru 16:35
Lukas:
4√x15=4√x4*x11=x4√x11
6 gru 16:48
6 gru 18:34