13
qu: oblicz pochodna
log(cos(x2+1))
3 gru 22:39
Krystek: (logu)'(cosv)'*v' gdzie u=cos(x2+1) v=x2+1
3 gru 22:54
Eta:
| | 1 | | loge | |
f'(x)= |
| *loge*(cos(x2+1))'=......= |
| *(−sin(x2+1))*2x=... |
| | cos(x2+1) | | cos(x2+1) | |
teraz elegancko uporządkuj........
3 gru 22:56
qu: dzięki, znacie może jakąś dobra stronę, filmik czy coś żeby dobrze zrozumieć jak to się robi ?
3 gru 22:57
3 gru 22:58
J:
czyba nie tak ...
| | 1 | |
f'(x) = |
| *[−sin(x2+1)*2x] = |
| | cos(x2+1)*lncos(x2+1) | |
| | −2xsin(x2+1) | |
|
|
|
| | cos(x2+1)*lncos(x2+1) | |
| | −2x | |
= |
| *tg(x2+1) |
| | lncos(x2+1) | |
4 gru 08:09