wykaż że:
kolorowa24:
a) √4−2√3 + √12−6√3=2
b) √6−2√5 − √9−4√5=1
c) 3√11+6√2 − √19−6√2=10
d) √5+2√6 + √5−2√6=2√3
3 gru 22:16
Eta:
√a2= |a|
1/ (1−√3)2=.... (3−√3)2=....
|1−√3|+|3−√3|= −1+√3+3−√3= 2
2/ (1−√5)2=.... , (2−√5)=...
.........
3/ (3+√2)2=.... , (1−3√2)2=....
3*|3+√2| −|1−3√2|= 9+3√2 +1+3√2= 10
..........
4/ (√2+√3)2=..... , (√2−√3)2=....
dokończ........
3 gru 22:47
kolorowa24: nie rozumiem troche jaśnies
3 gru 22:57
Eta:
Jaśniej już się nie da! ( pewnie chcesz gotowca
3 gru 22:59
Krystek: Etuś tak lubisz wyręczać, więc wylicz
kolorowej
3 gru 23:01
Eta:
Hej
Krystek 
Tym razem

( gotowca ode mnie nie będzie )
3 gru 23:05
Krystek: A to dlaczego ?

Pozdrawiam , ma mi się na życie
3 gru 23:06
3 gru 23:07
Eta:
Będzie ok!

Wiary , nie poddawaj się ! moja Ty
3 gru 23:08
3 gru 23:09
Eta:
@kolorowa
A co ja Ci innego napisałam? to samo !
3 gru 23:10
kolorowa24: pomożecie tak to zrobić jak w tej ramce?
3 gru 23:10
Krystek: Zlituję się
4−2√3=1−2√3+3=(1−√3)2
3 gru 23:15
Krystek: 12−6
√3=9−2*3
√3+3=(3−
√3)
2
resztę sama




3 gru 23:18
Krystek: Kolorowa

Ja też idę
dobrej nocy życzę!
3 gru 23:21
kolorowa24: dzękie

dobranoc
3 gru 23:37